De (uit)werking van hormonen

Hormonen, de één gaat er redelijk mee overweg, maar het kan je ook serieus belemmeren in je dagelijkse doen, denken en laten. Soms voel je onbegrepen en alleen, heb je regelmatig last van stemmingswisselingen of heb je ineens veel minder energie. Hormonen spelen dus een belangrijke rol bij je stemming, je slaap, je liefdesleven en je gevoelsleven.

Als ervaringsdeskundige van hormonen tijdens mijn eigen pubertijd, (de weg naar) mijn zwangerschap en mijn vroegtijdige overgang, weet ik als geen ander hoe dit jouw functioneren in de weg kan staan. En ik weet zelf dat een goed gesprek daarbij écht kan helpen. Om te kunnen begrijpen wat hormonen doen met jou als persoon, maakt het ‘ermee omgaan’ ook makkelijker. Je kunt ze namelijk niet wegnemen of negeren, iedereen krijgt er op een gegeven moment in zijn of haar leven mee te maken.

Wanneer ook jouw hormonen jou (even) in de weg zitten dan kan een goed gesprek helpen door over je klachten te praten en daarvoor een oplossing te vinden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.